MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Αναβολή στην υπόθεση Ρίκκου

Advertisement

Sponsored by exness

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου και πάλι την Πέμπτη ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας Ρίκκος Ερωτοκρίτου και οι δικηγόροι Αντρέας Κυπρίζογλου, Παναγιώτης Νεοκλέους και το δικηγορικό γραφείο Νεοκλέους – Και δέκατη κατηγορία για τον Ρίκκο

Advertisement

Την Πέμπτη στις 9 το πρωί οδηγείται η εκδίκαση της υπόθεσης εναντίον του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα Ρίκου Ερωτοκρίτου, και των Ανδρέα Κυπρίζογλου, Παναγιώτη Νεοκλέους και του δικηγορικού γραφείου Andreas Neocleous & Co, ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας.

Κατά τη σημερινή ακρόαση, ζητήθηκε από το Δικαστήριο όπως δοθεί χρόνος για συνεννόηση των δικηγόρων σε ό,τι αφορά τον κατάλογο τεκμηρίων και τα παραδεκτά γεγονότα για λόγους μείωσης του χρόνου εκδίκασης της υπόθεσης, αίτημα το οποίο έγινε αποδεκτό.

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής Ηλίας Στεφάνου αιτήθηκε τροποποίηση του κατηγορητηρίου, προσθέτοντας εκ νέου την δέκατη κατηγορία, αυτή της κατάχρησης εξουσίας σε ό,τι αφορά τον Ρίκκο Ερωτοκρίτου.

Σύμφωνα με τις λεπτομέρειες του ισχυριζόμενου αδικήματος, όπως τις διάβασε ενώπιον του Δικαστηρίου ο κ. Στεφάνου, ο κ. Ερωτοκρίτου κατηγορείται ότι «μεταξύ Αυγούστου και Νοεμβρίου 2013, στη Λευκωσία, όντας δημόσιος λειτουργός κατά κατάχρηση εξουσίας που ανάγεται στα καθήκοντά του, αποβλέποντας στο κέρδος, διέταξε την ενέργεια αυθαίρετης πράξης που παρέβλαψε τα δικαιώματα άλλου».

Λαμβάνοντας το λόγο, ο Χρήστος Πουργουρίδης ανέφερε ότι η κατηγορία αυτή υπήρχε παλαιότερα και είχε αποσυρθεί. Ωστόσο, όπως είπε, «δεν θα φέρουμε ένσταση», προσθέτοντας ότι θα αφήσει την Κατηγορούσα Αρχή να προωθήσει την υπόθεση με όποιο τρόπο κρίνει πιο πρόσφορο.

Οι κατηγορίες περιλαμβάνουν δεκασμό δημοσίου λειτουργού, δωροληψία για επίδειξη εύνοιας από δημόσιο λειτουργό, δωροδοκία Οικείων Αξιωματούχων, συναλλαγές με αντιπροσώπους, οι οποίες υποδηλώνουν διαφθορά, κατάχρηση εξουσίας, συνωμοσία για ανατροπή της πορείας της δικαιοσύνης και συνωμοσία προς καταδολίευση.

 

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network

ΚΟΚΟΡΙΝ;

ShootandGoal