MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Απάντηση Κασουλίδη για τα «δύο κράτη» – Συνηθισμένα τα βουνά από τα χιόνια

Advertisement

Sponsored by exness

Συνήθης απάντηση της τουρκικής αντιπροσωπείας στον ΟΗΕ στις καταγγελίες της Κυπριακής Δημοκρατίας για παραβιάσεις του κυπριακού εναέριου χώρου, χαρακτηρίζει o Υπουργός Εξωτεριών Ιωάννης Κασουλίδης το έγγραφο εκ μέρους του ψευδοκράτους στον ΟΗΕ, το οποίο προκάλεσε αντιδράσεις στο εσωτερικό

Advertisement

Απαντώντας με γραπτή δήλωση, σε δηλώσεις του Προέδρου της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργου Λιλλήκα, ο κ. Κασουλίδης αναφέρει ότι «κανονικά ο κ. Λιλλήκας έπρεπε να γνωρίζει, ως πρώην Υπουργός Εξωτερικών, ότι κάθε δύο με τρεις μήνες, η Μόνιμη Αντιπροσωπεία μας στα Ηνωμένα Έθνη μαζεύει όλες τις παραβιάσεις του κυπριακού εναέριου χώρου από την τουρκική αεροπορία και τις καταγγέλλει στα Ηνωμένα Έθνη, με έγγραφο που ζητείται να κυκλοφορήσει σε όλα τα μέλη και αυτό το έγγραφο περίπου είναι ταυτόσημο και ρουτίνας».

Προσθέτει ότι σε ανταπάντηση η τουρκική αντιπροσωπεία ζητεί να κυκλοφορήσει ως συνημμένο του ψευδοκράτους, διότι το ίδιο δεν μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο, έγγραφο στο οποίο υπάρχει η μορφή της απάντησης, η οποία είναι και αυτή η συνήθης.

«Κατανοητή η προσπάθεια προς αποδόμηση των μερών του σημερινού διαλόγου, αλλά και πάλι οφείλουν να γνωρίζουν ότι ο διάλογος δεν διεξάγεται μεταξύ των κρατών, όποιοι και αν είναι οι ισχυρισμοί της πάγιας τουρκικής θέσης, αλλά στα πλαίσια της αποστολής των καλών υπηρεσιών του ΓΓ του ΟΗΕ και σύμφωνα με τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας», αναφέρει ο κ. Κασουλίδης.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network