MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Χορεύοντας το ζεϊμπέκικο της Ευδοκίας πάνε για κατάρριψη ρεκόρ στην Αγία Νάπα (video)

Advertisement

Sponsored by exness

Ένα νέο ρεκόρ Γκίνες φιλοδοξεί να καταρρίψει ο Δήμος Αγίας Νάπας την Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου, χορεύοντας το ζεϊμπέκικο του Μάνου Λοΐζου, που έντυσε μουσικά την ταινία «Ευδοκία» του Αλέξη Δαμιανού.

Advertisement

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας Γιάννης Καρούσος, «τα τελευταία χρόνια μετά το τέλος του Διεθνούς Φεστιβάλ Αγίας Νάπας, που ολοκληρώνεται γύρω στα τέλη Σεπτεμβρίου, προσπαθούμε να καταρρίπτουμε ένα ρεκόρ Γκίνες, με στόχο την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή όχι μόνο Κυπρίων αλλά και ξένων τουριστών. Αυτή μας η προσπάθεια ξεκίνησε πριν από μερικά χρόνια με το συρτάκι στην παραλία της Αγίας Νάπας, συνεχίσαμε με τον καλαματιανό, το ρωσικό χορό καλίνγκα και τον ζορμπά».

Φέτος, συνέχισε, «η προσπάθεια θα καταβληθεί στις 27 Σεπτεμβρίου στις 17:00 στην Πλατεία Σεφέρη στην Αγία Νάπα και στόχος είναι να καταρρίψουμε το ρεκόρ Γκίνες με το Ζεϊμπέκικο της Ευδοκίας. Το συγκεκριμένο ζεϊμπέκικο είναι από τα γνωστότερα στην Κύπρο και την Ελλάδα και η επιλογή του έγινε ακριβώς επειδή είναι πασίγνωστο και έχει χορευτεί από χιλιάδες κόσμου σε διάφορες εκδηλώσεις ανά το παγκόσμιο».

Τα βήματα, όπως ανέφερε ο δήμαρχος, θα απλοποιηθούν και όποιος θέλει να μάθει τη χορογραφία και να συμμετέχει στην προσπάθεια κατάρριψης του ρεκόρ μπορεί να τη δει και να τη μάθει από το  βίντεο που ακολουθεί.

 Στο μεταξύ όποιος θέλει να πάρει μέρος πρέπει να υποβάλει εγκαίρως τη συμμετοχή του μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου Αγίας Νάπας www.agianapa.org.cy. Όπως είπε ο κύριος Καρούσος, «Θα πρέπει έγκαιρα να υποβληθούν οι συμμετοχές γιατί ο Δήμος Αγίας Νάπας θα πρέπει να γνωρίζει τον ακριβή αριθμό ούτως ώστε να προμηθεύσει τους συμμετέχοντες με ειδικά μπλουζάκια, λαμβάνοντας υπόψη ότι όλοι θα πρέπει να είναι ντυμένοι ομοιόμορφα».

Για να επιτευχθεί ο στόχος , ο δήμαρχος είπε ότι «ουσιαστικά θα πρέπει 250 χορευτές να χορέψουν συγχρονισμένα το Ζεϊμπέκικο της Ευδοκίας για πέντε λεπτά. Φυσικά γνωρίζουμε ότι οι συμμετοχές θα είναι πολύ περισσότερες, ενώ αρκετές από αυτές δεν θα καταμετρηθούν επειδή δεν θα είναι συγχρονισμένες».

Καταλήγοντας, είπε ότι ο Δήμος Αγίας Νάπας, συνέχισε, «θα καλύψει το κόστος των λεωφορείων που θα μεταφέρουν τους χορευτές οποιασδήποτε σχολής χορού θέλει να έρθει στην Αγία Νάπα από οποιοδήποτε μέρος της Κύπρου και μέχρι σήμερα έχουμε ήδη πάρα πολλές συμμετοχές. Η πρόσκληση είναι ανοικτή για όλους είτε κάποιος είναι μόνος του, είτε με ομάδα, είτε είναι χορευτικός όμιλος, είτε χορευτική ομάδα. Το μόνο που εμείς θέλουμε είναι οι συμμετέχοντες να γνωρίζουν τη χορογραφία και να είναι ντυμένοι ομοιόμορφα».

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network