MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Παρέμβαση Έιντε προς ΜΜΕ να προσέχουν τι γράφουν

Advertisement

Sponsored by exness

Συνάντηση Αναστασιάδη — Έιντε  στο Προεδρικό — Βάση των συνομιλιών η Ευρωπαϊκή λύση και η Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία είπε ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ για το Κυπριακό — Μηνύματα και προς τα ΜΜΕ να προσέχουν τι γράφουν

Advertisement

Ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ Έσπεν Μπαρθ Εϊντε δήλωσε ότι η ευρωπαϊκή λύση δεν σημαίνει ότι απομακρυνόμαστε από μια διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία, σημειώνοντας ότι η διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία με πλήρη σεβασμό στις αρχές και αξίες πάνω στις οποίες εδράζεται η ΕΕ είναι η βάση των συνομιλιών κάτι που αναφέρεται στην κοινή διακήρυξη της 11ης Φεβρουαρίου.

Μιλώντας μετά από συνάντηση στο Προεδρικό Μέγαρο με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, ο κ. Εϊντε απευθυνόμενος προς τα ΜΜΕ είπε ότι πιστεύει στη σημασία να υπάρχει ελεύθερη έκφραση των ΜΜΕ αλλά αυτό δεν μπορεί να συμβαίνει σε βάρος της αλήθειας και κάλεσε τους δημοσιογράφους να αποφεύγουν δημοσιεύματα που είναι ανακριβή, λανθασμένα ή εντελώς εκτός θέματος.

Στις δηλώσεις του, ο κ. Εϊντε είπε ότι είχε «μια πολύ καλή συνάντηση με τον κ. Αναστασιάδη και πιστεύω ότι όλοι γνωρίζετε πως οι διαπραγματεύσεις είναι σε εντατικό στάδιο. Συναντιόμαστε σχεδόν σε καθημερινή βάση» και πρόσθεσε ότι «σημαντική πρόοδος έχει επιτευχθεί όπως έχουμε ανακοινώσει σε διάφορες περιπτώσεις».

Ανέφερε ότι στο τέλος Σεπτεμβρίου θα βρίσκεται στη Νέα Υόρκη για τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Σημείωσε ότι έχει έντονη αίσθηση ότι τα πράγματα βαίνουν προς τη σωστή κατεύθυνση, ωστόσο υπάρχει, είπε, πολλή δουλειά μπροστά μας και δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. 

Ο κ. Έιντε πρόσθεσε τέλος, ότι θα υπάρξουν πολλοί μήνες σκληρής δουλειάς προτού φτάσουν σε τελική συμφωνία και αυτά συμβαίνουν σε πνεύμα ηγετικής ικανότητας και εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο πλευρών, επαινώντας τους δύο ηγέτες για το πώς χειρίζονται τα θέματα.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network